02 Nisan 2015 Nurselin Mutfağı Kestaneli Kelem Dolması Tarifi



02 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 02 nisan perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 02 nisan 2015 nurselin mutfağı Kestaneli Kelem nasıl yapılır, 02 nisan 2015 nurselin mutfağı Kestaneli Kelem tarifi, Kestaneli Kelem malzemeleri, Kestaneli Kelem nasıl pişirilir, Kestaneli Kelem nasıl yapılır, nurselin mutfağı Bursa yemekleri,





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kestaneli Kelem tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

KESTANELİ KELEM DOLMASI

Malzemeler:
1 adet büyük lahana
1 kğ kestane
5 adet soğan
2 bardak pirinç
2 kaşık domates salçası
2 tatlı kaşığı köfte baharatı
2 bardak sıcak su
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Kestaneler çizilerek 1 yemek kaşığı şeker ile yarım saat sıcak suda bekletildikten sonra fırında pişirilir.Piştikten sonra parçalanmadan kabukları soyulur ve yarısı iri iri doğranır.
Lahanaların yaprakları ayrılarak haşlanır.İçi için soğanlar yemeklik doğranır.Tavaya eklenen sıvı yağda biraz kavrulur.Üzerine salça, baharat ve yıkanıp süzülen pirinç katılarak kavurmaya devam edilir. Üzerine 2 bardak su ve bir tutam tuz ilave edilerek biraz pişirilir içerisine doğranmış kestaneler eklenerek soğumaya bırakılır. Kesilen lahana yapraklarına hazırlanan içten koyularak sarılır ve tencereye yerleştirilir. Üzerine bütün kestaneler de eklenerek üzerine kaynar su ve tuz ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.Piştikten sonra servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}