Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
600 gr tavuk
4 soğan
1 kırmızı biber
1 paket mantar
4 dolmalık biber
zeytinyağı
tuz
karabiber
taze biberiye
Servisi İçin:
4 patates
tuz
toz kırmızı biber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patatesler soyularak tırtıklı bıçakla halka halka dilimlenir. Karıştırma kabına patatesler koyulur. Zeytinyağı, tuz, toz kırmızı biber ilave edilir. İsteğe göre başka baharatlar da katılabilir. Patatesler harmanlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
Tavuk eti jülyen doğranır. Mantarlar dilimlenir. Dolmalık biberler de uzun ince doğranır. Kırmızı biber verev verev doğranır. Soğanlar da piyazlık doğranır. İki ayrı tavaya zeytinyağı dökülür. Bir tavaya tavuk eti diğerine mantar koyularak pişirilir. Tavuk da mantar sularını bırakıp çekene kadar pişirilir. Tavuğun tavasına doğranmış sarımsaklar eklenir. Mantar tavasına da önce soğan, biraz kavurduktan sonra da biberler eklenerek kavurmaya devam edilir
Daha sonra sebzelerle tavuklar birleştirilerek üzerine tuz, karabiber ve taze biberiye yaprakları atılır. Karıştırılır ve servis tabağına koyularak üzerine fırından çıkan patatesler dizilere servis edilir.
SEBZELİ TAVUK
Malzemeler:
600 gr tavuk
4 soğan
1 kırmızı biber
1 paket mantar
4 dolmalık biber
zeytinyağı
tuz
karabiber
taze biberiye
Servisi İçin:
4 patates
tuz
toz kırmızı biber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patatesler soyularak tırtıklı bıçakla halka halka dilimlenir. Karıştırma kabına patatesler koyulur. Zeytinyağı, tuz, toz kırmızı biber ilave edilir. İsteğe göre başka baharatlar da katılabilir. Patatesler harmanlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
Tavuk eti jülyen doğranır. Mantarlar dilimlenir. Dolmalık biberler de uzun ince doğranır. Kırmızı biber verev verev doğranır. Soğanlar da piyazlık doğranır. İki ayrı tavaya zeytinyağı dökülür. Bir tavaya tavuk eti diğerine mantar koyularak pişirilir. Tavuk da mantar sularını bırakıp çekene kadar pişirilir. Tavuğun tavasına doğranmış sarımsaklar eklenir. Mantar tavasına da önce soğan, biraz kavurduktan sonra da biberler eklenerek kavurmaya devam edilir
Daha sonra sebzelerle tavuklar birleştirilerek üzerine tuz, karabiber ve taze biberiye yaprakları atılır. Karıştırılır ve servis tabağına koyularak üzerine fırından çıkan patatesler dizilere servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder