Unlu Börek tarifi- Unlu Börek Nasıl Yapılır



unlu börek tarifi, unlu börek nasıl yapılır, çıtır börek tarifi, börek nasıl yapılır, börek malzemeleri, yufka böreği nasıl yapılır, lezzetli börek nasıl yapılır,
 
 
 
UNLU BÖREK TARİFİ
 
 
Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için:
  •  yumurta sarısı
  • susam veya haşhaş
İçi İçin:
  • istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz
 
Hazırlanması:
  1. Sıvıyağın içine un,nişasta ve sirke katılıp iyice karıştırılır.
  2. Yufka masanın üstüne açılıp yağlı karışımdan yufkanın yarısına elle sürülür.
  3. Yufkanın yağlamadığınız yarısı yağlı tarafın üstüne kapatılır,bu kata da yağlı unlu karışım sürülür ve 6 parçaya kesilir iç malzemesini koyup çok sıkmadan sigara böreği gibi sarılır,diğer parçaları da aynı şekilde sarıp hafif yağlanmış fırın tepsisine alınır.
  4. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır
  5. Üstüne yumurta sarısı sürülüp susam/haşhaş serpilir.
  6. Önceden ısınmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
  7. Servisten hemen önce pişirip 10 dakika dinlendirip ikram ederseniz lezzet ve çıtırlık muhteşem olacak ama soğusa bile güzelliğinden hiçbirşey kaybetmiyor.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}