unlu börek tarifi, unlu börek nasıl yapılır, çıtır börek tarifi, börek nasıl yapılır, börek malzemeleri, yufka böreği nasıl yapılır, lezzetli börek nasıl yapılır,
UNLU BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- yumurta sarısı
- susam veya haşhaş
- istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz
Hazırlanması:
- Sıvıyağın içine un,nişasta ve sirke katılıp iyice karıştırılır.
- Yufka masanın üstüne açılıp yağlı karışımdan yufkanın yarısına elle sürülür.
- Yufkanın yağlamadığınız yarısı yağlı tarafın üstüne kapatılır,bu kata da yağlı unlu karışım sürülür ve 6 parçaya kesilir iç malzemesini koyup çok sıkmadan sigara böreği gibi sarılır,diğer parçaları da aynı şekilde sarıp hafif yağlanmış fırın tepsisine alınır.
- Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır
- Üstüne yumurta sarısı sürülüp susam/haşhaş serpilir.
- Önceden ısınmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
- Servisten hemen önce pişirip 10 dakika dinlendirip ikram ederseniz lezzet ve çıtırlık muhteşem olacak ama soğusa bile güzelliğinden hiçbirşey kaybetmiyor.
0 yorum:
Yorum Gönder