Spordan Sonra Ne Yenir? Spordan Sonra Ne Yenmez?



Spordan Sonra Ne Yenir, Spordan Sonra Ne Yenmez, spor yemekleri, spordan sonra kilo verdiren yiyecekler, spordan sonra kilo aldıran yiyecekler, spor nasıl yapılır

Sporu yapıyoruz ama sonrasında ne yiyoruz ne içiyoruz? Belki de kilolardan kurtulmamanızın sebebi spor değil de sonrasıdır.....

Spordan Sonra Ne Yenmez

1. Gazlı İçecekler
Spor sırasında vücut su kaybeder ve susuzluğumuzu gidermek için pek çok içeceğe yöneliriz. Bu içeceklerden en cazip olanları ise şüphesiz gazlı ve şekerli olanlar. Ancak spor sonrası sıvı ihtiyacımızı su ile gidermeliyiz.

2.Enerji Yiyecekleri
Enerji barların içerisinde yüksek miktarda şeker bulunur ve spor öncesi tüketildiğinde enerjinizi önemli ölçüde yükseltir. Bu sebeple enerji barlarının spor öncesi tüketilmesi gerekir. 

3.Sütlü Çikolata

Tatlı krizlerini aşmak için taze meyveler tüketebilirsiniz. Eğer çikolata krizini aşamıyorsanız %70 oranında kakao içeren bitter çikolatalardan belirli bir miktar yiyebilirsiniz.

4.Yağlı Peynir

Eğer canınız çok peynir isterse lor peyniri gibi düşük kalorili ve yağ oranı az olan peynirler tüketin. Dilerseniz tam tahıllı ekmekle küçük bir tost da yapabilirsiniz.

5.Fast Food

Özellikle spor sonrası tüketilen hamburger ve patates kızartması gibi yiyecekler, diyetinizi sabote ederken aşırı kalori alımına da neden olur. Spor sonrası açlığınızı bastırmak için potasyum zengini muz veya avokado gibi sağlıklı meyveler tüketebilirsiniz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}