Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan sufle tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
GALETA UNLU PATLICAN SARMA
Malzemeler:
3 adet patlıcan
6 adet kırmızı biber
1 bağ taze soğan
2 bardak galeta unu
1 kase yoğurt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar uzunlamasına dilimlenir.Yumurtaya ve galeta ununa bulanarak yağda kızartılır. Kırmızı biberler közlenerek kabukları çıkarılır.Çekirdekleri çıkarılarak küp küp doğranır.Üzerine yoğurt ve tuz ilave edilerek karıştırılır.Tencerede su kaynatılır.İçerisine taze soğanın yeşil dalları atılır.Yumuşadıktan sonra sudan çıkarılır. Kızarmış patlıcanın bir ucuna yoğurtlu biber karışımı bir kaşık koyularak rulo yapılır ve haşlanmış soğan dallarıyla bağlanır.
YUFKA MANTISI
4 adet yufka
300 gr dana kıyma
2 kuru soğan
2 adet domates
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Yufkaların her biri ilk önce 6 eşit parçaya olarak kesilir. Kesilen yufkalar üst üste koyulup küçük üçgenler halinde kesilir ve sıkı bir şekilde uç kısımları suya batırılarak sigara böreği gibi sarılır. Yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilerek üzerine yağ sürülür. Sonra 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Sos için kıyma kavrulur içine doğranmış soğan eklenip biraz daha kavrulduktan sonra domates salçası, biber salçası, yemeklik doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Yufka mantılar servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos dökülerek servis edilir.
Malzemeler:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
4 bardak un
5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
haşhaş
çörek otu
susam
Hazırlanışı:
Süt, yoğurt,sıvı yağ,tuz ve maya karıştırılarak un ilave edilir ve hamur yoğurulur. 12 bezeye ayrılır.Hamurlar merdaneyle çay tabağından biraz küçük olacak şekilde açılarak eritilmiş tereyağına batırılarak kelepçeli kalıba yarısı üst üste gelecek şekilde dizilir. Orta kısmına 1 tane bütün olarak yerleştirilerek üstü örtülerek dinlenmeye bırakılır. Mayalanan ekmeğin üstüne erimiş tereyağı sürülüp üzerine bölüm bölüm susam, çörek otu ve haşhaş serpilerek süslenir. 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirilir fırında pişirilir.
Malzemeler:
3 paket bitter çikolata
2 paket süt kreması
2 paket bisküvi
1 bardak fındık
1 bardak ceviz
Üzeri İçin:
Toz fıstık
Eritilmiş çikolata
Hazırlanışı:
ÇİÇEK EKMEK
Malzemeler:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
4 bardak un
5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
haşhaş
çörek otu
susam
Hazırlanışı:
Süt, yoğurt,sıvı yağ,tuz ve maya karıştırılarak un ilave edilir ve hamur yoğurulur. 12 bezeye ayrılır.Hamurlar merdaneyle çay tabağından biraz küçük olacak şekilde açılarak eritilmiş tereyağına batırılarak kelepçeli kalıba yarısı üst üste gelecek şekilde dizilir. Orta kısmına 1 tane bütün olarak yerleştirilerek üstü örtülerek dinlenmeye bırakılır. Mayalanan ekmeğin üstüne erimiş tereyağı sürülüp üzerine bölüm bölüm susam, çörek otu ve haşhaş serpilerek süslenir. 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirilir fırında pişirilir.
KOLAY PASTA
Malzemeler:
3 paket bitter çikolata
2 paket süt kreması
2 paket bisküvi
1 bardak fındık
1 bardak ceviz
Üzeri İçin:
Toz fıstık
Eritilmiş çikolata
Hazırlanışı:
Ocakta krema ısıtılarak içerisine çikolata ilave edilir ve iyice karıştırılır. İri çekilen ceviz, fındık, bisküvi ve çikolatanın üzerine dökülerek güzelce karıştırılır. Streç ile kaplanmış kaba yerleştirilen pasta dolapta 2-3 saat dinlendirilir. Dinlenen pasta servis tabağına ters çevrilir. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata dökülerek çilek ve fıstık ile süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder