Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
3 çorba kaşığı toz badem
5 çorba kaşığı tepeleme un
Şerbeti İçin:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
Üzeri İçin:
1 poşet toz şanti
1,5 çay bardağı süt
Karamel Sosu İçin:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı krema
Hazırlanışı:
Yumurtalar ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır. Toz badem, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek mikserle tekrar çırpılır. Yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına harç dökülerek önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50 dakika pişirilir.
Şerbeti için; süt, toz şeker ve kremayı tencereye dökülür. Şerbet kaynatılmadan şeker eriyip ılıyınca altı kapatılır. Şerbet soğumaya bırakılır. Karameli için, toz şeker derin bir çelik tavaya dökülür ve kısık ateşte erimeye bırakılır. Dibini tutmaması için arada bir hafif karıştırılır. Şeker tamamen eriyince kreması dökülerek karıştırılır ve altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Kek pişince fırından alıp soğumaya bırakılır. Kek ve şerbet ılıyınca şerbeti kekin üzerine kepçeyle dökülür. Buzdolabına koyulur ve soğumaya bırakılır. Toz şantiye soğuk süt dökülerek mikserle çırpılır. Şerbeti dökülen kekin üzerine krem şanti düzgün bir şekilde sürülür. Tekrar buzdolabına koyulur ve biraz dinlendirildikten sonra üstüne soğuk karamel sosu dökülür. servis edilir.
Diğer Tarif Renkli makarna salatası için TIKLAYIN
KARAMEL SOSLU TRİLEÇE
Malzemeler:
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 pk vanilya

3 çorba kaşığı toz badem
5 çorba kaşığı tepeleme un
Şerbeti İçin:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
Üzeri İçin:
1 poşet toz şanti
1,5 çay bardağı süt
Karamel Sosu İçin:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı krema
Hazırlanışı:
Yumurtalar ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır. Toz badem, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek mikserle tekrar çırpılır. Yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına harç dökülerek önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50 dakika pişirilir.
Şerbeti için; süt, toz şeker ve kremayı tencereye dökülür. Şerbet kaynatılmadan şeker eriyip ılıyınca altı kapatılır. Şerbet soğumaya bırakılır. Karameli için, toz şeker derin bir çelik tavaya dökülür ve kısık ateşte erimeye bırakılır. Dibini tutmaması için arada bir hafif karıştırılır. Şeker tamamen eriyince kreması dökülerek karıştırılır ve altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Kek pişince fırından alıp soğumaya bırakılır. Kek ve şerbet ılıyınca şerbeti kekin üzerine kepçeyle dökülür. Buzdolabına koyulur ve soğumaya bırakılır. Toz şantiye soğuk süt dökülerek mikserle çırpılır. Şerbeti dökülen kekin üzerine krem şanti düzgün bir şekilde sürülür. Tekrar buzdolabına koyulur ve biraz dinlendirildikten sonra üstüne soğuk karamel sosu dökülür. servis edilir.
Diğer Tarif Renkli makarna salatası için TIKLAYIN
0 yorum:
Yorum Gönder