ELMALI MİLFÖY
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1 çay bardağı toz şeker
2 tane elma
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet yumurta sarısı
pudra şekeri
yarım çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Elmalar kabukları soyularak rendelenir ve şekerle birlikte ocakta suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine tarçın ve ceviz eklendikten sonra soğuması beklenir. Yumuşak milföy hamurunun ortasına soğutulan elma harcı koyularak rulo şeklinde sarılır ve tepsiye dizilir. Bütün hamurlar bu şekilde hazırlandıktan sonra bıçakla üstleri şeritler halinde kesilip yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir..
0 yorum:
Yorum Gönder