Doğum Sonrası Kilolar Nasıl Verilir?



doğum kilosu, doğum kilosu nasıl verilir, doğum sonrası kilolar nasıl verilir, doğumda neden kilo alınır, doğum sonrası kalan kiloların verilmesi



Kadınların doğum yapabilmeleri için vücutlarında bir takım fiziksel değişimler olması gerekmektedir. Ancak hepimiz biliyoruz ki birçok kadın bu durumu suistimal etmekte, ''aşerme'' bahaneleriyle hamilelikten önce kilo almamak için yiyemediklerini tüketmektedir. Haliyle bu durum aşırı kilo alımına neden olmaktadır. Peki ya bu kilolar neden verilemiyor? Bir göz atalım;
-Hamilelik döneminde aldığınız kiloları nasıl 1 günde almadıysanız; verişiniz de 1 günde olmayacaktır. Beklentilerinizi düşürün.

-Süt yapsın diye dünyanın tatlısını şekerini yemek çokta doğru bir seçenek değil. Kilo veremiyorsanız acaba hamile kalmadan önceki kalori limitinize geri dönmeyi unutmuş olabilir misiniz? Ama elbette hala emzirdiğinizi ve bunun için yeterli beslenmeniz gerektiğini de göz önünde bulundurmalısınız. Doktorunuzdan yardım isteyebilirsiniz.

-Kilonuzda büyük bir değişiklik görmediğiniz sürece suya bağlı kalın; üstelik sağlığınız için de en iyisi sudur.

-Bebeğiniz yeni doğduğunda egzersiz yapmak zordur. Ama onu arabasına koyup yürüyüşlere çıkmanızda hiçbir sakınca yok, üstelik açık hava ikinize de iyi gelecektir. 

-Eğer yukarıdakilerden hiçbirinin sizin için geçerli olmadığını düşünüyorsanız, doktorunuzdan bir randevu almak isteyebilirsiniz. 



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}