cevizli kadayıf yuvası tarifi, cevizli kadayıf nasıl yapılır, kadayıf şerbeti nasıl yapılır, şerbet nasıl yapılır, tatlı tarifi, cevizli kadayıf yuvası malzeme listesi
CEVİZLİ KADAYIF YUVASI TATLISI
Malzemeler350 gr. yaş kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Şerbeti İçin
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Şerbeti İçin
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı
Şerbet için su ve şeker tencerede kıvam alana kadar kaynatılır. Kapatmaya yakın limon suyu ilave edilerek ocaktan alınır. Karıştırma kabında kadayıflar el ile parçalara ayrılır eritilmiş tereyağıyla harmanlanır. Muffin kalıbındaki bölmelerin alt kısımlarına hepsi aynı olacak şekilde kadayıf doldurulur. Üzerlerine ceviz ilave edilir. Bir bardak yardımı ile bastırılarak kalıba iyice yerleşmesi sağlanır. Kalan kadayıfla üstü kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıflar kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra muffin kalıbı derin bir servis kabına ters çevrilerek kalıptan çıkması sağlanır. Ilık şerbet sıcak olan tatlının üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Şerbet için su ve şeker tencerede kıvam alana kadar kaynatılır. Kapatmaya yakın limon suyu ilave edilerek ocaktan alınır. Karıştırma kabında kadayıflar el ile parçalara ayrılır eritilmiş tereyağıyla harmanlanır. Muffin kalıbındaki bölmelerin alt kısımlarına hepsi aynı olacak şekilde kadayıf doldurulur. Üzerlerine ceviz ilave edilir. Bir bardak yardımı ile bastırılarak kalıba iyice yerleşmesi sağlanır. Kalan kadayıfla üstü kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıflar kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra muffin kalıbı derin bir servis kabına ters çevrilerek kalıptan çıkması sağlanır. Ilık şerbet sıcak olan tatlının üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder