LAHMACUN
(4 kişilik)
Malzemeler:
2 adet rende domates
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı su
Tuz
Karabiber
Hamur için:
300 gr. un ( 13 tepeleme kaşık )
1 su bardağından biraz fazla su ( yaklaşık 200 ml )
3-4 gr. yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 tutam şeker
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı su
Tuz
Karabiber
Hamur için:
300 gr. un ( 13 tepeleme kaşık )
1 su bardağından biraz fazla su ( yaklaşık 200 ml )
3-4 gr. yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 tutam şeker
Hazırlanışı:
Hamuru için, suyun içinde maya ve şeker karıştırılır. Karıştırma kabına un ve tuz alınarak ortası havuz gibi açılır ve mayalı su dökülür. Un ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra el ile yoğurularak yumuşak bir hamur kıvamına getirilir.En az yarım saat mayalanmaya bırakılır.Hamur mayalanırken; iç harcı için kıyma, rende soğan, kıyılmış maydanoz, biber salçası, pul biber, toz kırmızı biber ve tuzu, 2 yemek kaşığı suyla beraber bir kaba alınır ve iyice karıştırılır.
Mayalanan hamur istenen büyüklükte bezelere ayrılır. Her bir beze merdane yardımıyla ince yuvarlak açılır. Açılan hamurlara iç harç kaşığın tersiyle veya el ile yayılır. 220 derecede ısıtılan fırında Lahmacunlar yaklaşık 5-7 dakika pişirilir.Yanında yeşillik ve limon ile sıcakken servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder