18 Mart 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Püreli Pane Pirzola Tarifi



18 mart 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 18.03.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta püreli pane pirzola tarifi,püreli pane pirzola nasıl yapılır, püreli pane pirzola malzeme listesi, püreli pane pirzola tarifi, püreli pane pirzola nasıl yapılır. püreli pane pirzola nasıl yapılır,püreli pane pirzola tarifi, yeşil elma bugün,





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

PÜRELİ PANE PİRZOLA

Malzemeler:
750 gr kuzu pirzola
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 kase galeta unu
tuz
karabiber

Püresi İçin:
4 patates
1 kase bezelye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
tuz

Servisi İçin:
1 paket mantar
zeytinyağı
tuz


Hazırlanışı:
Patatesleri soyulup doğrandıktan sonra tuz dökülerek tencerede haşlanır. Haşlanan patateslerin fazla suyu süzülür ve patatesler ezilir. Ezilen patates tencereye alınır ve süt ve tereyağı ilave edilerek pişirilir.Bezelyeyi ayrı bir tencerede haşlıyoruz. Haşlanmış olan bezelye pürenin içine katıp kaşıkla karıştırılır. Pirzolalar bir tabağa alınarak üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı dökülür. Bir tabağa un, bir tabağa galeta unu koyulur. Bir kasede yumurtalar kırılarak çırpılır. Pirzolalar önce una, sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulanır. Tavaya sıvıyağ dökülür ve ısıtılır. Panelenmiş pirzolalar çok kurumayacak şekilde yağda kızartılır.  Mantarlar doğranır ve ayrı bir tavaya zeytinyağı dökülerek  mantar sotelenir. Tuz ve istenen baharatlar koyulur. Mantar pişince altını kapatılır. Servis tabağının ortasına püre koyulur. Üzerine mantar sotesi koyulur. Pirzolalar da kenarlara dizilerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}