30 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Yağlı Köfte ve Yaprak Ekşilemesi Tarifi



30 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 30 mart cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 30 mart 2015 nurselin mutfağı Yağlı Köfte ve Yaprak Ekşilemesi nasıl yapılır, 30 mart 2015 nurselin mutfağı Yağlı Köfte ve Yaprak Ekşilemesi tarifi, Yağlı Köfte ve Yaprak Ekşilemesi malzemeleri, Yağlı Köfte ve Yaprak Ekşilemesi nasıl pişirilir, Yağlı Köfte ve Yaprak Ekşilemesi nasıl yapılır, nurselin mutfağı Gaziantep tarifleri,



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Yağlı Köfte ve Yaprak Ekşilemesi tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


YAPRAK EKŞİLEMESİ

Malzemeler:

Yaprak Ekşilemesi İçin:
250 gram asma yaprak
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
2 bardak su
2 kaşık kuru nane
Yarım çay kaşığı limon tuzu
4 diş sarımsak

Yağlı Köfte İçin:
 8 çay bardağı köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
1 tutam maydanoz
2,5 yemek kaşığı biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı köfte baharatı
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Yaprak ekşilemesi için:
 Asma yaprak tavaya alınıp üzerine doğranmış sarımsak, biber salçası, domates salçası,nane, limon tuzu ve su eklenerek pişmeye bırakılır. 

Yağlı köfte için:
 Bulgur doğranmış soğan ve sarımsak, domates, biber salçası,baharatlar,toz biber,domates ve tuz ile birlikte yumuşayana kadar yoğurulur.Daha sonra köfteye ince kıyılmış maydanoz eklenip tekrar yoğrulur.1 su bardağı kızdırılmış yağ bulgura eklenerek iyice karıştırılır. Yağlı köfteye şekil verilip yaprak ekşilemesi ile servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}