29 Mart 2015 5 Çayı Pazılı Börek Tarifi



29 mart 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı Pazılı Börek tarifi, 5 çayı Pazılı Börek nasıl yapılır, Pazılı Börek nasıl yapılır





Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın  hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.

 
PAZILI BÖREK

Malzemeler:
20 adet baklava yufkası
1 demet pazı
200 gr mantar
1 adet soğan
100 gr karışık tatlı biber
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
150 gr eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
tuz
karabiber

Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
susam
çörekotu

Hazırlanışı:
  • Tavanın içine yağ dökülerek yemeklik doğranmış soğanlar ve biberler kavrulur.
  • Üzerine ince doğranmış mantarlar ilave edilip yumuşayana kadar kavrulur,
  • İnce doğranmış pazı eklenip kavrulur, tuz ve karabiber eklenir ve soğumaya bırakılır.
  • Geniş bir kaba eritilmiş tereyağı alınır, süt, yumurta ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
  • Yağlanan fırın kabının altına bir adet yufka serilir, üzerine yufkalar parçalanarak eklenir iki tane koyduktan sonra sütlü harçtan biraz gezdirilir.
  • Onuncu kata bir tane yufka parçalamadan serilir ve pazılı iç harç yayılır, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir, üzerine yine bir yufka parçalanmadan yayılır.
  • Parçalanarak ikişerli yufkalar dizilmeye ve sütlü harçtan dökülmeye devam edilir, diğer yufkalara da  aynı işlem yapıldıktan sonra en üste, son yufka parçalanmadan serilir,
  • Yumurta sarısı sürülür ve susam, dereotu serpilir.
  •  180  derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.


  • Not: İsteğe göre farklı bir iç harç kullanılabilir.




    PAYLAŞ
      Blogger Yorumla
      Facebook Yorumla

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    }