29 mart 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı Pazılı Börek tarifi, 5 çayı Pazılı Börek nasıl yapılır, Pazılı Börek nasıl yapılır
Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
PAZILI BÖREK
Malzemeler:
20 adet baklava yufkası
1 demet pazı
200 gr mantar
1 adet soğan
100 gr karışık tatlı biber
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
150 gr eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
tuz
karabiber
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
susam
çörekotu
Hazırlanışı:
Tavanın içine yağ dökülerek yemeklik doğranmış soğanlar ve biberler kavrulur.
Üzerine ince doğranmış mantarlar ilave edilip yumuşayana kadar kavrulur,
İnce doğranmış pazı eklenip kavrulur, tuz ve karabiber eklenir ve soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba eritilmiş tereyağı alınır, süt, yumurta ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
Yağlanan fırın kabının altına bir adet yufka serilir, üzerine yufkalar parçalanarak eklenir iki tane koyduktan sonra sütlü harçtan biraz gezdirilir.
Onuncu kata bir tane yufka parçalamadan serilir ve pazılı iç harç yayılır, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir, üzerine yine bir yufka parçalanmadan yayılır.
Parçalanarak ikişerli yufkalar dizilmeye ve sütlü harçtan dökülmeye devam edilir, diğer yufkalara da aynı işlem yapıldıktan sonra en üste, son yufka parçalanmadan serilir,
Yumurta sarısı sürülür ve susam, dereotu serpilir.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Not: İsteğe göre farklı bir iç harç kullanılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder