Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde ve tabii ki renklitopuklar.blogspot.com'da bulabilirsiniz!
Kadayıflı Muhallebi Tarifi:
300 gr kadayıf, 70 gr tereyağı, 1 yemek kaşığı bal, 500 gr süt, 125 gr şeker, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 30 gr nişasta, 2 parça damla sakızı, 1 paket vanilya
Tereyağını eritip ocaktan alın. Balı ilave edip iyice karıştırdıktan sonra kadayıflara döküyoruz. Kadayıfları bıçakla ufak ufak kesip 180 derece fırında kızartıyoruz. Süt, şeker, nişasta, hindistan cevizi, damla sakızı ve vanilyayı bir tencerede kaynayana kadar pişirip muhallebi yapıyoruz. Bardağın altına kadayıf üzerine muhallebi tekrar kadayıf ve muhallebi olacak şekilde kat kat koyuyoruz.
İhsan Arı'nın Labne Soslu Kremalı Havuçlu Kek Tarifi
500 gr havuç, 400 gr şeker, 320 gr un, 4 adet yumurta, 250 gr bitkisel yağ, 2 tutam kabartma tozu, 2 tutam karbonat, 1 tutam tuz, 1 tutam tarçın, 1 tutam rendelenmiş hindistan cevizi, 130 gr ceviz
Kreması:450 gr krem peynir (soğuk), 110 gr tereyağı, 640 gr pudra şekeri
Üzerine: 400 gr file badem
Sıvıyağ ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Havuçları çok ince rendeliyoruz, çırpılan yağ ve şekerin içine 4 yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Ayrı bir yerde un,tuz, kabartma tozu, tarçın, hindistan cevizini karıştırın. Mikserin içerisine ekleyin. Kek hamurunun içine önce havuçları sonra kırık fındıkları ekleyin, çatal ile çırpın.Kek kabını yağlayın, karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 160derece fırında 45 dakika pişirin.Pudra şekeri, labne ve tereyağını çırpın.Kekin içine ve üzerine bu karışımdan sürün. 1 gece buzdolabında bekletin.
Havuçlu Limonata Tarifi: 4 limon, 1 havuç,100gr şeker,600ml su
Havuçlarla limon kabuğnu rendeleyin.Şeker ekleyin iyice karıştırın. Suyu da ekleyip buzdolabında bekletin.
İlyas Vekilov'un Havuçlu Köfte Tarifi:
4 orta boy havuç, 100 ml süt, 2-3 yemek kaşığı irmik, 1 çay kaşığı tereyağı, 5 yemek kaşığı ekmek tozu, 2 tutam tuz, maydanoz
Havuçları rendeleyin. Tencerede süt ve tereyağını ısıtın.Havuçları ekleyin, tuz ekleyin haşlayın. (10 dk) İrmik ilave edip karıştırıp 5dakika haşlıyoruz. Kıvam aldıktan sonra biraz soğutup ekmek tozuyla yuvarlıyoruz. 180 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.
Ranch Sos Tarifi
yarım su bardağı mayonez, yarım su bardağı yoğurt, 1 soğan, 1 yemek kaşığı taze nane, 1 tatlı kaşığı dereotu, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Tüm malzemeleri karıştırın. (soğanlar incecik olmalı) -soğanların suyunu süzdükten sonra ilave edin.Sarımsakları da ince kıyarak ekleyin. Pürüzsüz bir sos elde edin.
0 yorum:
Yorum Gönder