24 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi- 24 Mart Salı Nurselin Mutfağı Mardin



24 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 24 mart pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı zeytinyağlı karışık dolma nasıl yapılır,zeytinyağlı karışık dolma tarifi, zeytinyağlı karışık dolma malzemeleri, zeytinyağlı karışık dolma nasıl pişirilir, zeytinyağlı karışık dolma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Mardin yemekleri





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan zeytinyağlı karışık dolma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK DOLMA

Malzemeler:
  • 1 adet lahana
  •  yarım dizi kuru patlıcan
  • yarım dizi kuru kırmızı biber
  •  5 adet büyük kuru soğan
  • 200 g asma yaprağı

İç harcı İçin:
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı domates salça
  • 3 su bardağı sumak ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tutam maydanoz.

Hazırlanışı:
Beyaz lahana suda haşlanarak suyu süzülür ve yaprakları ayrılır. Aynı şekilde  kuru patlıcan ve kırmızı biber de  haşlanıp süzülür. Başka bir tencerede kabukları soyulup ortadan çizilen kuru soğanlar haşlanır.3 kuru soğan yemeklik doğranıp tavada kavrulur. Üzerine pirinç eklenerek kavurmaya devam edilir. Domates salçası, tuz, pul biber ve sumak suyu  eklenir. Ocaktan alınır ve doğranan maydanozu eklenip harmanlanır. Haşlanan lahana, soğan, patlıcan ve biberlerin içi doldurularak tencereye dizilir.üzerine su ve tuz dökülerek pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}