24 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Kaburga Dolması ve İç Pilav Tarifi- 24 Mart Salı Nurselin Mutfağı Mardin



24 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 24 mart pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı kaburga dolması ve iç pilav tarifi, kaburga dolması nasıl yapılır, iç pilav tarifi, kaburga dolması malzemeleri, kaburga dolması nasıl pişirilir, kaburga dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Mardin yemekleri




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan kaburga dolması ve iç pilav tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

KABURGA DOLMASI VE İÇ PİLAV

Malzemeler:
1 tane kuzunun kaburgası
1 kilogram kadar kuşbaşı doğranmış dana eti
3.5 su bardağı ölçüsünde pirinç
1 kase kadar badem
3 paket kadar dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı ölçeğinde kuş üzümü
1 demet maydanoz
Karabiber
Yeni bahar
Tereyağı

Hazırlanışı:
Dana etinin üzerine tuz serpilerek  haşlanır. İçi için pirinçleri ıslatılır ve süzülerek yağda kavrulur. Üzerine badem, fıstık, etler, karabiber ,yeni bahar, tuz, haşlanan kuş başı etler ve yağ ekleyip kavurmaya devam edilir. Kaburganın içini dışı tuz ile ovduktan sonra İç harcı kaburganın içerisine doldurulur ve kenarları ip ile dikilir. Sıvı yağda kızartılan kaburga tencerede pişirilir. Piştikten sonra pilavın üzerine konulur ve dikişleri sökülür.  


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}