Nursel'in Mutfağı
Show TV ekranlarında yepyeni bir lezzet programı başlıyor. Nursel Ergin’in sunumuyla hazırlanan “Nursel’in Mutfağı”, Türkiye’nin her yerinden lezzetleri ve bilinmeyen tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşacak.
Yapımcılığını Postmodern Film Production’ın üstlendiği “Nursel’in Mutfağı”, Nursel Ergin’in sunumuyla her yöreden farklı lezzetler sunuyor. Her gün ayrı bir yöreden elinin lezzetine güvenen bir ev hanımının konuk edildiği “Nursel’in Mutfağı”’nda, o yöreye ait hazırlama metotları ile en az dört çeşit yemeğin yapılışını izleyeceksiniz.
Her yöreye ait farklı lezzetlerin sunulacağı “Nursel’in Mutfağı” programında bugün yapılacak olan Tokat'ın lezzetli yemekleri saat 12.00’de Show TV’de yayınlandıktan hemen sonra sizlerle olacak...
Hazırlanışı:
Malzemeler:
1 bardak irmik
Yarım bardak sıvı yağ
1,5 su bardağı un
Yarım bardak yoğurt
Yarım bardak fındık
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
2 bardak su
2 bardak şeker
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
FİYONK ÇÖREK
Malzemeler:
2 paket kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un
İçi İçin:
5 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı dövülmüş haşhaş
2 su bardağı ceviz
Hazırlanışı:
Hamur için ılık süt,maya,sıvı yağ, toz şeker tuz ve un yoğurularak hamur elde edilir. Yoğrulan hamur 7 bezeye ayrılarak her bir hamur açılır.Tereyağı eritilerek haşhaşla karıştırılır.Açılan hamurlardan birinin üzerine bu karışım sürülerek ceviz serpilir.Açılan diğer hamur bu hamurun üzerine kapatılır.Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanıp üst üste koyulup biraz daha açılır. En üst kata yağ sürülüp rulo yapılır ve dolapta yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamurdan parçalar kesilip el ile başta şerit yapılıp daha sonra iki ucu ters yöne çevrilir. Hazırlanan şeritlere fiyonk şekli verilerek yumurta sarısı sürülür ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
HİRA TATLISI

Yarım bardak sıvı yağ
1,5 su bardağı un
Yarım bardak yoğurt
Yarım bardak fındık
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
2 bardak su
2 bardak şeker
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına sıvı yağ,yoğurt,yumurta alınarak karıştırılır. Üzerine un,kabartma tozu ve vanilya eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamurdan küçük parçalar alınarak yuvarlanır.
Hamurlar elde yassı bir şekilde açılarak içerisine çekilmiş fındık doldurularak yuvarlak bir şekil verilir. Bu yuvarlaklar irmiğe bulanıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlı ılımaya bırakılır. Şerbet için su ve şeker kaynatılır ve ılık olarak pişen hamur toplarının üzerine dökülür.
Malzemeler:
4,5 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı sıcak su
İçi İçin:
500 gram çökelek
3 adet kuru soğan
Hazırlanışı:
MISIR BÖREĞİ

4,5 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı sıcak su
İçi İçin:
500 gram çökelek
3 adet kuru soğan
Hazırlanışı:
Yoğurma kabında un, şeker,maya, tuz, ve sıcak su yoğurularak kıvamı kek hamurundan biraz daha katı olacak şekilde hamur hazırlanır. Hamurun üstü kapatılarak yaklaşık 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır. İçi için kuru soğan yemeklik doğranarak çökelek ile karıştırılır. Tepsi bol yağ ile yağlanarak hamurun yarısı tepsiye iyice yayılır. İç harcın tümü hamurun üstüne yayılır. Kalan hamurla iç harcın üzeri kapatılır. ( elimizi yağlamamız gerekiyor bu işlemi yaparken). Börek bıçak ile dilimlenerek üstüne belli aralıklarla küçük tereyağı parçaları eklenir.180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra dilimlere ayrılarak servis edilir.
ETLİ DOLMA
Malzemeler:
750 gram dana kıyma
1,5 bardak bulgur
Yarım bardak köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Sos İçin:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Kıyma, Soğan robotta çekilmiş soğan, bulgur biraz un ilavesiyle iyice yoğurulur. El yağlanarak köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekil verildikten sonra tencereye en fazla iki sıra şeklinde dizilir. Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su eklenip kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Pişen etler servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber ile kızartılmış tereyağı dökülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder