Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
500 gram kıyma
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
1 adet soğan
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Sos İçin:
1 kase yoğurt
1 kase domates sos
Hazırlanışı:
YUFKALI KÖFTE
Malzemeler:
500 gram kıyma
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
1 adet soğan
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Sos İçin:
1 kase yoğurt
1 kase domates sos
Hazırlanışı:
Kıymaya rendelenmiş soğan, yumurta, ince doğranmış maydanoz, karabiber, zeytinyağı ve tuz eklenerek iyice yoğurulur. Tezgaha serilen yufkanın yarısı katlanır. Katlanan kısma rulo halinde köfte harcı serilir. Kenarları katlanarak dağılmaması için yufkanın üzerine su serpilir. Daha sonra sıkı bir şekilde rulo yapılarak 10-15 dakika dinlendirilir. Diğer yufka da aynı şekilde hazırlanarak dinlendirilir. Dinlenen yufkalar 2 parmak eninde kesilerek şişlere geçirilir. Üzerine zeytinyağı sürülerek yağlı kağıt serilen tepside 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra yoğurt ve domates sos ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder