Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz fındık
125 gram tereyağı
7 tepeleme çorba kaşığı un
Mereng İçin:
1 su bardağı şeker
3 yumurta akı
Hazırlanışı:
LİMONLU MERENGLİ MUFFİN
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz fındık
125 gram tereyağı
7 tepeleme çorba kaşığı un
Mereng İçin:
1 su bardağı şeker
3 yumurta akı
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurta köpürene kadar mikserle çırpılır. Üzerine eritilip soğutulmuş tereyağı,süt,limon kabuğu rendesi,toz fındık ve un eklenerek pürüzsüz bir kek hamur elde edilerek yağlanmış muffin kaplarına, üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde doldurulur.önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
şeker ve yumurta akı, şeker eriyene kadar benmari usulü karıştırılır. Şeker iyice eridiğinde mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Pişen keklerin üzerine, krema torbasına doldurulan mereng sıkılarak şekil verilir ve üzeri biraz kızarana kadar fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder