23 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Mısır Böreği Tarifi- Nurselin Mutfağı Tokat



23 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 23 mart pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı mısır böreği tarifi, mısır böreği nasıl yapılır, mısır böreği tarifi, mısır böreği malzemeleri, mısır böreği nasıl pişirilir, mısır böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı tokat yemekleri





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan mısır böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

MISIR BÖREĞİ

Malzemeler:
4,5 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı sıcak su
İçi İçin:
500 gram çökelek
3 adet kuru soğan

Hazırlanışı:
Yoğurma kabında un, şeker,maya, tuz, ve sıcak su yoğurularak kıvamı kek hamurundan biraz daha katı olacak şekilde hamur hazırlanır. Hamurun üstü kapatılarak yaklaşık 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır. İçi için kuru soğan yemeklik doğranarak çökelek ile karıştırılır. Tepsi bol yağ ile yağlanarak hamurun yarısı tepsiye iyice yayılır. İç harcın tümü hamurun üstüne yayılır. Kalan hamurla iç harcın üzeri kapatılır. ( elimizi yağlamamız gerekiyor bu işlemi yaparken). Börek bıçak ile dilimlenerek üstüne belli aralıklarla küçük tereyağı parçaları eklenir.180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra dilimlere ayrılarak servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}