Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
ELMALI MİLFÖY
Malzemeler:
adet elma
2 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı şeker
Tarçın
3 adet milföy yaprağı
Hazırlanışı:
Elmalı harç için; elmalar küçük küçük doğranır. Tavada tereyağı eritilerek doğranan elmalar ve şeker kavrularak tarçın eklenerek soğumaya bırakılır. Milföy hamurları küçük dikdörtgenler halinde kesilir. Üzerine elmalı harçtan yerleştirilir. Diğer bir milföy hamuru üzerine kapatılarak kenarlarına çatalla bastırılarak şekil verilir. Üzerlerine çizikler atılır. Kızgın yağda milföyler kızartılır.
0 yorum:
Yorum Gönder