Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
KUZU ETLİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler:
500 gr kuzu eti
1 soğan
2 defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
zeytinyağı
tuz
karabiber
su
Pilav İçin:
3 su bardağı iri bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
tuz
su
Hazırlanışı:
Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve eti koyup kavurmaya başlıyoruz. Et, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Soğan yumuşayınca salçaları ve defne yaprağını koyup kavuruyoruz. Sıcak su ilave ediyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Bulgur pilavı için, soğanı yemeklik doğruyoruz. Pilav tenceresine biraz zeytinyağı, tereyağını ve soğanı koyuyoruz ve kavuruyoruz. Bulguru ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve sıcak suyunu veriyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Kek kalıbını ıslatıyoruz ve içine pilavı dolduruyoruz. Servis tabağına pilavı ters çeviriyoruz. Kenarına da pişirdiğimiz eti koyarak servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder