20 Mart 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Kuzu Etli Bulgur Pilavı Tarifi



20 mart 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma kuzu etli bulgur pilavı , yeşil elma programı, yeşil elma 20.03.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kuzu etli bulgur pilavı tarifi,kuzu etli bulgur pilavı nasıl yapılır,kuzu etli bulgur pilavı malzeme listesi, kuzu etli bulgur pilavı tarifi,kuzu etli bulgur pilavı nasıl yapılır, kuzu etli bulgur pilavı nasıl yapılır,kuzu etli bulgur pilavı tarifi, yeşil elma bugün,







Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

KUZU ETLİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler:
500 gr kuzu eti
1 soğan
2 defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
zeytinyağı
tuz
karabiber
su

Pilav İçin:
3 su bardağı iri bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
tuz
su

Hazırlanışı:
Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve eti koyup kavurmaya başlıyoruz. Et, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Soğan yumuşayınca salçaları ve defne yaprağını koyup kavuruyoruz. Sıcak su ilave ediyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

Bulgur pilavı için, soğanı yemeklik doğruyoruz. Pilav tenceresine biraz zeytinyağı, tereyağını ve soğanı koyuyoruz ve kavuruyoruz. Bulguru ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve sıcak suyunu veriyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.

Kek kalıbını ıslatıyoruz ve içine pilavı dolduruyoruz. Servis tabağına pilavı ters çeviriyoruz. Kenarına da pişirdiğimiz eti koyarak servis ediyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}