Nursel'in Mutfağı
Show TV ekranlarında yepyeni bir lezzet programı başlıyor. Nursel Ergin’in sunumuyla hazırlanan “Nursel’in Mutfağı”, Türkiye’nin her yerinden lezzetleri ve bilinmeyen tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşacak.
Yapımcılığını Postmodern Film Production’ın üstlendiği “Nursel’in Mutfağı”, Nursel Ergin’in sunumuyla her yöreden farklı lezzetler sunuyor. Her gün ayrı bir yöreden elinin lezzetine güvenen bir ev hanımının konuk edildiği “Nursel’in Mutfağı”’nda, o yöreye ait hazırlama metotları ile en az dört yemeğin yapılışını izleyeceksiniz.
Her yöreye ait farklı lezzetlerin sunulacağı “Nursel’in Mutfağı”, hafta içi her gün saat 12.00’de Show TV’de yayınlandıktan sonra sizlerle olacak...
250 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
yarım bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru İçin:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yarım bardak su
un
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri iyice yoğurulur. Bezelere ayrılır. Hazırlanan bezeler un ve oklava yardımıyla açılır. Açılan hamur 4 parçaya bölünerek üst üste koyulduktan sonra ince şeritler halinde kesilir. Daha sonra şeritler küçük üçgenler şeklinde bıçakla tekrar kesilir. Biraz dinlendirildikten sonra hazırlanan minik üçgen hamurları az yağ ilave edilen, kaynar tuzlu suda haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranır. Tavaya sıvı yağ dökülerek et ve soğanlar kavrulur. Üzerine domates ve biber salçası ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.Haşlanmış yeşil mercimek, karabiber ve pul biber eklenerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.Haşlanan hamurlar süzülerek sunum kabına alınır ve üzerine yoğurt ve kıymalı sos dökülerek servis edilir.
Malzemeler:
5 bardak süt
1 bardak şeker
1 bardak un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket krem şanti
Hazırlanışı:
Süt, şeker, un ve kakao ocak ta bir güzel pişirilir. Kremanın altını kapatmadan önce tereyağı ilave edilir. Dikdörtgen borcam kabın tabanına hindistan cevizi yayılır.Üzerine pişen krema yerleştirilerek soğumaya bırakılır.Bu arada Krem şanti hazırlanır. Soğuyan tatlının üzerine ezilmiş ceviz serpilir.Onun da üzerine krem şanti iyice sürülerek tekrar dolapta bekletilir. Daha sonra bıçakla uzunlamasına kesilir.Kesilen parçalar rulo şeklinde sarılarak sunum kabına yerleştirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kğ az yağlı dana kıyma
1,5 ekmeğin içi
4 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yumurta
yarım demet maydanoz
un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Soğanlar rendelenerek suyu süzülür. Kıyma, suyu sıkılmış soğan,yumurta,tuz, ıslatılmış ekmek içi iyice yoğurulur. İçerisine ince doğranmış maydanoz,pu biber ve karabiber ilave edilerek iyice yoğurulur.Köftelerden uzun yuvarlaklar yapılarak una bulanır ve kızgın yağda kızartılır.
Malzemeler:
8 bardak un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 fiske tuz
Kızartmak için:
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Yumurta, yoğurt,sıvı yağ, kabartma tozu ve tuz karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak halburda şekillendirilir.Daha sonra kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan hamur borani tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
HAMUR BORANI
Malzemeler:250 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
yarım bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru İçin:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yarım bardak su
un
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri iyice yoğurulur. Bezelere ayrılır. Hazırlanan bezeler un ve oklava yardımıyla açılır. Açılan hamur 4 parçaya bölünerek üst üste koyulduktan sonra ince şeritler halinde kesilir. Daha sonra şeritler küçük üçgenler şeklinde bıçakla tekrar kesilir. Biraz dinlendirildikten sonra hazırlanan minik üçgen hamurları az yağ ilave edilen, kaynar tuzlu suda haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranır. Tavaya sıvı yağ dökülerek et ve soğanlar kavrulur. Üzerine domates ve biber salçası ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.Haşlanmış yeşil mercimek, karabiber ve pul biber eklenerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.Haşlanan hamurlar süzülerek sunum kabına alınır ve üzerine yoğurt ve kıymalı sos dökülerek servis edilir.
PADİŞAH LOKUMU
Malzemeler:
5 bardak süt
1 bardak şeker
1 bardak un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket krem şanti
Hazırlanışı:
Süt, şeker, un ve kakao ocak ta bir güzel pişirilir. Kremanın altını kapatmadan önce tereyağı ilave edilir. Dikdörtgen borcam kabın tabanına hindistan cevizi yayılır.Üzerine pişen krema yerleştirilerek soğumaya bırakılır.Bu arada Krem şanti hazırlanır. Soğuyan tatlının üzerine ezilmiş ceviz serpilir.Onun da üzerine krem şanti iyice sürülerek tekrar dolapta bekletilir. Daha sonra bıçakla uzunlamasına kesilir.Kesilen parçalar rulo şeklinde sarılarak sunum kabına yerleştirilir. Afiyet olsun.
KEMAH KÖFTESİ
Malzemeler:
1 kğ az yağlı dana kıyma
1,5 ekmeğin içi
4 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yumurta
yarım demet maydanoz
un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Soğanlar rendelenerek suyu süzülür. Kıyma, suyu sıkılmış soğan,yumurta,tuz, ıslatılmış ekmek içi iyice yoğurulur. İçerisine ince doğranmış maydanoz,pu biber ve karabiber ilave edilerek iyice yoğurulur.Köftelerden uzun yuvarlaklar yapılarak una bulanır ve kızgın yağda kızartılır.
HALBUR HURMASI
Malzemeler:
8 bardak un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 fiske tuz
Kızartmak için:
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Yumurta, yoğurt,sıvı yağ, kabartma tozu ve tuz karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak halburda şekillendirilir.Daha sonra kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder