18 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 18 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı hamur boranı tarifi, hamur boranı nasıl yapılır, hamur boranı tarifi, hamur boranı malzemeleri, hamur boranı nasıl pişirilir, hamur boranı nasıl yapılır, erzincan yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan hamur borani tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
250 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
yarım bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru İçin:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yarım bardak su
un
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri iyice yoğurulur. Bezelere ayrılır. Hazırlanan bezeler un ve oklava yardımıyla açılır. Açılan hamur 4 parçaya bölünerek üst üste koyulduktan sonra ince şeritler halinde kesilir. Daha sonra şeritler küçük üçgenler şeklinde bıçakla tekrar kesilir. Biraz dinlendirildikten sonra hazırlanan minik üçgen hamurları az yağ ilave edilen, kaynar tuzlu suda haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranır. Tavaya sıvı yağ dökülerek et ve soğanlar kavrulur. Üzerine domates ve biber salçası ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.Haşlanmış yeşil mercimek, karabiber ve pul biber eklenerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.Haşlanan hamurlar süzülerek sunum kabına alınır ve üzerine yoğurt ve kıymalı sos dökülerek servis edilir.
HAMUR BORANI
Malzemeler:250 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
yarım bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru İçin:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yarım bardak su
un
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri iyice yoğurulur. Bezelere ayrılır. Hazırlanan bezeler un ve oklava yardımıyla açılır. Açılan hamur 4 parçaya bölünerek üst üste koyulduktan sonra ince şeritler halinde kesilir. Daha sonra şeritler küçük üçgenler şeklinde bıçakla tekrar kesilir. Biraz dinlendirildikten sonra hazırlanan minik üçgen hamurları az yağ ilave edilen, kaynar tuzlu suda haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranır. Tavaya sıvı yağ dökülerek et ve soğanlar kavrulur. Üzerine domates ve biber salçası ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.Haşlanmış yeşil mercimek, karabiber ve pul biber eklenerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.Haşlanan hamurlar süzülerek sunum kabına alınır ve üzerine yoğurt ve kıymalı sos dökülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder