12 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Sakallı Poğaça Tarifi



12 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 12 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı sakallı poğaça tarifi, sakallı poğaça nasıl yapılır, sakallı poğaça tarifi, sakallı poğaça  malzemeleri, sakallı poğaça  nasıl pişirilir, sakallı poğaça nasıl yapılır,saçaklı poğaça tarifi







Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan sakallı poğaça tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


SAKALLI POĞAÇA

Hamuru için:
4,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:
250 gr labne peyniri
100 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
1 tutam maydanoz


Hazırlanışı:
 Un, maya, tuz ve şeker karıştırılarak, ılık su ile yumuşak hamur yoğrulur.Yoğrulan hamur mayalanmaya bırakılır. İç harç için beyaz peynir ve labne karıştırılır.Mayalanan hamurdan küçük bezeler alınıp yuvarlak yapılır ve üstüne yumurta sarısı sıvı yağ karışımı sürülerek 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişen poğaçalara nemli bez kapatılıp yumuşaması sağlanır.Yumuşayan poğaçaların arası bıçakla kesilir ve arasına labne peyniri sürülür daha sonra rende kaşar ve ince kıyılmış maydanoza  batırılır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}