12 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Çiçekli Poğaçalar Tarifi



12 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 12 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı çiçekli poğaçalar tarifi, çiçekli poğaçalar nasıl yapılır, çiçekli poğaçalar tarifi, çiçekli poğaçalar  malzemeleri, çiçekli poğaçalar  nasıl pişirilir, çiçekli poğaçalar nasıl yapılır,







Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan çiçekli poğaçalar tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ÇİÇEK POĞAÇA

Hamuru için:
7 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 bardak ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta

İç harcı için:
4 adet patates
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon

Üzeri İçin:
1 tutam çörek otu
1 tutam çekirdek içi
yumurta sarısı

Hazırlanışı:
un geniş bir kaba alınır. Tuz, toz şeker ve maya eklenir. Ilık su,1 bardak süt, sıvı yağ yumurta eklenir. 2. Yumurtanın sadece akı konur ve kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanmak üzere dinlendirilir. Patates haşlanıp rendelenir ve İçine dereotu doğranır. Karabiberi, tuzu ve kimyonu eklenip harmanlanır.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. çay tabağı büyüklüğünde açılır, iç harcı konur ve bohça gibi kapatılır.Büzülen kısım altta kalacak şekilde ters çevrilerek bıçakla kenarlarından kesikler atılır. Kesilen parçalar bükülerek çevrilir. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Ayrılan yumurta sarısı bir tutam toz şeker ve sıvı yağ çırpılıp yüzeyine sürülür.  Çörek otu ve ayıklanmış ayçekirdeği ile süslenerek önceden ısıtılan fırına sürülür. 



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}