Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
VİŞNELİ PUDİNG TATLISI TARİFİ
Beyaz puding için malzemeler ½ litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Kırmızı puding için malzemeler
½ litre vişne suyu
½ su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Birleştirmek için malzemeler
2 su bardağı donuk vişne – ara katlar ve üzeri için
1 paket kedidili
½ su bardağı kaşığı süt
Hazırlanışı:
Beyaz puding için olan malzemeler bir tencereye alıp, ateşin üzerine alınır ve kıvam alıncaya kadar pişirilir.
Kırmızı puding için olan malzemeler bir tencereye alınıp, ateşin üzerine alınır ve kıvam alıncaya kadar pişirilir.
Kedidilleri sütle ıslatılıp, servis kabına alınır. Üzerlerine sıcak olan beyaz pudingi yayılır. Vişnenin yarısı serpilir.
Kırmızı puding yayılır, en üste vişneleri serpip 2-3 saat buzdolabında soğutulur ve dilimleyerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder