Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
FAVA TARİFİ
MALZEMELER:
3 su bardağı kuru bakla
1 soğan
1 limon
3 diş sarımsak
1 demet dereotu
tuz
zeytinyağı
su
HAZIRLANIŞI:
Kuru baklayı bir gün önce suya ıslıyoruz. Islanan baklaları iyice yıkanıp süzüyoruz. Soğanları ve saımsakları doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve soğanları kavuruyoruz. Daha sonra sarımsağı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Baklayı ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su dökerek pişmeye bırakıyoruz. Bakla parçalanana kadar pişiriyoruz. Gerektikçee sıcak su ekliyoruz. Zeytinyağı da ilave ediyoruz. Karabiber ve tuz ekliyoruz. Bakla iyice pişince el blendırından geçiriyoruz. Altını kapatmadan önce içine doğranmış dereotunu ve limon suyunu katıp karıştırıyoruz. Servis tabağına alarak, servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder