03 Mart 2015 Oktay Usta- Yeşil Elma -Garnitürlü Köfte Tarifi



03 mart 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 03.03.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta garnitürlü köfte tarifi, garnitürlü köfte nasıl yapılır, garnitürlü köfte malzeme listesi, garnitürlü köfte tarifi, köfte nasıl yapılır







Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
 
GARNİTÜRLÜ KÖFTE

Malzemeler:
500 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 yumurta
- Karabiber
- Tuz

İçi İçin:
- 1 kase mantar
- 1 kase garnitür
- 50 gram kaşar peyniri
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
Servis İçin:
 Tereyağı
- 6 patates
- Tuz
- Karabiber

Hazırlanışı:
Kabuklu patatesler yelpaze biçiminde dağılmadan kesilir. Fırın tepsisine yerleştirilerek üzerine tereyağı gezdirilir daha sonra karabiber ve tuz ilave edilerek fırında patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
İç harç için mantarlar doğranarak zeytinyağında sotelenir. Garnitür ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir. Biraz piştikten sonra ocaktan alınır. Soğuduktan sonra küp küp doğranmış kaşarlar ilave edilir. Ayrı bir yerde kıyma, doğranmış soğan, yumurta, karabiber ve tuz iyice yoğurulur. Buzdolabı poşetinin üzerine hazırlanmış  olan köfte harcı yayılır. Üzerine iç harçtan konularak yarım ay şeklimde kapatılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilerek pişirilir. Yelpaze patatesle birlikte servis edilir. Afiyet olsun.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}