Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
GARNİTÜRLÜ KÖFTE
Malzemeler:
500 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 yumurta
- Karabiber
- Tuz
İçi İçin:
- 1 kase mantar
- 1 kase garnitür
- 50 gram kaşar peyniri
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
Servis İçin:
Tereyağı
- 6 patates
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Kabuklu patatesler yelpaze biçiminde dağılmadan kesilir. Fırın tepsisine yerleştirilerek üzerine tereyağı gezdirilir daha sonra karabiber ve tuz ilave edilerek fırında patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
İç harç için mantarlar doğranarak zeytinyağında sotelenir. Garnitür ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir. Biraz piştikten sonra ocaktan alınır. Soğuduktan sonra küp küp doğranmış kaşarlar ilave edilir. Ayrı bir yerde kıyma, doğranmış soğan, yumurta, karabiber ve tuz iyice yoğurulur. Buzdolabı poşetinin üzerine hazırlanmış olan köfte harcı yayılır. Üzerine iç harçtan konularak yarım ay şeklimde kapatılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilerek pişirilir. Yelpaze patatesle birlikte servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder