Profiterol Tarifi- Profiterol Nasıl Yapılır



profiterol tarifi, profiterol nasıl yapılır, profiterol sosu nasıl yapılır, çikolata soslu profiterol tarifi,

 
 
Harika bir tatlı mutlaka denemelisiniz .Afiyet olsun.
 
 
PROFİTEROL
 
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
-10 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 bardak su
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz

Kreması İçin:
- 8 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 paket süt kreması
Sosu İçin:
- 3 paket bitter çikolata
- 2 paket krema
 
Hazırlanışı:
- Krema malzemelere ocağa alınıp kıvamını alana kadar pişirilir.
- Üstü streç ile kapatılıp soğumaya bırakılır.
- 1 su bardağı süt krema mikser ile çırpılır ve soğuyan krema ile karıştırılır.
- Hamur için su, şeker, tuz ve tereyağı, yağ eriyene kadar karıştırılır.
- Su kaynayınca azar zar un eklenip karıştırılır.
- Un suya güzelce yedirilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip elle yoğrulur.
- Hamur krema torbasına alınıp yağlı kağıt serili tepsiye top top sıkılır.
- 200 derce sıcak fırına alınıp kabarınca ısı düşürülüp pişirilir.
- Pişen profiterol soğumaya bırakılır.
- Profiterol sosu için süt krema ocağa alınıp çikolata eklenir ve eriyene kadar pişirilir.
- İç dolgu kreması krema torbasına alınıp profiterollerin içi doldurulur.
- Profiterol üzerine sos gezdirilir ve dolapta donunca servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}