PORTAKALLI KURABİYE
MALZEMELER:3 su bardağı un
150 gr tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İÇ HARCI İÇİN:
1 kase portakal kabuğu reçeli
1 çay bardağı toz fındık
1 su bardağı hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırma kabına alıp harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuzun içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurtaları ortaya kırıyoruz. Önce tereyağıyla yumurtayı karıştırıyoruz. Kenardan toz malzemelerden alıp iyice yoğuruyoruz. Hamur iyice özleşince bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Ortalama 20 beze çıkarıyoruz.
İç harcı için, portakal reçelini, toz fındığı ve hindistan cevizini bir kasede yoğuruyoruz. Tezgaha az un serpiyoruz ve küçük oval hamurlar açıyoruz. İç harçtan bir parça alıp elimizle parmak şekline getiriyoruz. Hamurun bir ucuna koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Kurabiyelerin üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder