Oktay Usta- Yeşil Elma - Patates Püreli Susamlı Börek Tarifi



27 şubat 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 27.02.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta patates püreli susamlı börek tarifi, patatesli börek nasıl yapılır, patatesli börek malzeme listesi, yufka böreği nasıl yapılır
 





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
 
PATATES PÜRELİ SUSAMLI BÖREK


MALZEMELER:2 yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı

İÇ HARCI İÇİN:

5 haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr kaşar peyniri
tuz
karabiber
toz kırmızı biber

MANTOLAMAK İÇİN:

2 su bardağı su
2 çorba kaşığı pekmez
susam

HAZIRLANIŞI:

Haşlanmış patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz ya da eziyoruz. Tereyağını ve rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi atıyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz.

Yufkaları tezgah üzerine seriyoruz. 8 eşit üçgen parçaya kesiyoruz. Toplam 16 üçgen yufka elde ediyoruz. Tereyağını eritip zeytinyağıyla karıştırıyoruz. Yufkaların üzerine yağ sürüyoruz. Patatesli harcı krem şanti torbasına dolduruyoruz. Yufkaların geniş kenarına iç harçtan sıkıyoruz. Yufkaların geniş kısmını hafif katlıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Geniş bir kaba suyu ve pekmezi döküp karıştırıyoruz. Ayrı bir kaba da susamı döküyoruz. Börekleri öne pekmezli suya batırıyoruz, sonra susama buluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}