KIYMALI SARMA BÖREK
MALZEME LİSTESİ:3,5 su b. un
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN:
400 gr. kıyma
3 soğan
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
sıvıyağ
YAĞLAMAK İÇİN:
125 gr. tereyağı
sıvıyağ
AÇMAK İÇİN:
nişasta
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz, ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Az ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvıları karıştırdıktan sonra hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
İç harcı için, soğanları yemeklik doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz. Soğanları sotelemeye başlıyoruz. Soğanlar yumuşayınca kıymasını koyuyoruz ve kavuruyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. İç harcımız pişince altını kapatıyoruz. Maydanozu doğruyoruz ve harcın üstüne serpiyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Bezelerin üzerine nişasta serpiyoruz ve servis tabağı büyüklüğünde ince hamurlar açıyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve sıvıyağla karıştırıyoruz. Hamurların üzerine fırçayla eritilmiş tereyağını sürüyoruz. Kenarına kıymalı harçtan koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu da kendi etrafında çeviriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder