Kilo Verdiren Yiyecekler



kalorisi az yiyecekler, kalori yakan yiyecekler, yağ yakan yiyecekler, az yağlı yiyecekler, diyet besinler, hızlı kilo verdiren yiyecekler


Yumurta
Kaliteli bir protein kaynağı olan yumurta, vücudun ihtiyacı olan 9 temel amino asit içerir. Yapılan sağlık araştırmalarında kahvaltıda yumurta tüketen kişilerin daha uzun süre tok kaldıkları, günlük kalori alımlarının azaldığı ve daha kolay kilo verdikleri ortaya çıkarıldı.

Tarçın
Yağ yakıcı bir baharat olan tarçın, metabolizmayı hızlandırır. Vücutta glikoz emilimini önleyen tarçın, kanda şekerini düşürür. İltihap önleyici özelliği olan bu baharat, obeziteyi de engeller. Ayrıca açlık krizlerini de engeller.

Zencefil
Soğuk algınlığı hastalıklarına doğal bir ilaç olan zencefilin iltihap önleyici özelliği vardır. Zencefil; açlığı bastırır, yağ yakımını hızlandırır ve mide bulantısı, hazımsızlık, gaz, gastrit gibi problemler için doğal bir ilaçtır.

Avokado
Avokado; iltihap önleyici sağlıklı yağlar, protein ve yüksek miktarda lif içeren bir besindir. Tekli doymamış yağ asitleri ve oleik asit içeren avokado yağı, tokluk hissini artırır. Karın yağlanmasını da engeller.

Kinoa
Gluten içermeyen kinoa, magnezyum yönünden zengindir. Kinoa, enerji verir ve kan şekerini kontrol altına alır.

Chia tohumu
Güney Amerika'da doğal bir ilaç olarak kullanılan Chia tohumu, obezite, diyabet ve kardiyovasküler hastalıklarla mücadele ediyor. Lif, protein, omega..vb. açısından da oldukça zengin.

Acı kırmızı biber
Kırmızı biberin içindeki acı biberin, acı olmasını sağlayan madde, sinir sistemini tetikleyerek yağ yakımını artırır ve metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Kırmızı biber yedikten 20 dakika sonra yağ yakımı hzılanır ve metabolizmanız harekete geçer.

Yeşil çay
Yeşil çay, yağ yakımı ve kilo verme konusunda oldukça etkili bir çaydır. Metabolizmayı hızlandıran yeşil çay, sinir sistemini tetikleyerek yağ yakımını da artırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır.

Kırmızı meyveler
Çilek, yaban mersini ve karadut gibi kırmızı meyveler, kalp sağlığını korur ve kardiyovasküler hastalıkları önler. Yapılan araştırmalarda kırmızı meyvelerin, vücutta yağ birikimini engellediği, kilo alımını önlediği, iltihap önleyici olduğu belirlenmiştir


.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}