Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
KUZU ETLİ RENKLİ PİLAV
- 4 su bardağı pirinç
- 2 havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 3 çorba kaşığı kuş üzümü
- 100 gr tereyağı
- tuz
- su
Eti İçin:
- 200 gr kuzu eti
- 2 soğan
- 2 adet defne yaprağı
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- zeytinyağı
- tuz
- su
Hazırlanışı:
- Tencereye zeytinyağı ve et dökülerek kendi suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra doğranmış soğan sarımsak ve defne yaprağı, tane karabiber tuz ve su ilave edilerek pişirmeye devam edilir. Etler piştikten sonra defne yaprağı çıkarılır. Ayrı bir tencerede pirinçler tereyağında iyice kavrulur ve üzerine su ilave edilerek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Maydanoz ve dereotu doğranır. Havuçlar rendelenerek tavada bir iki dakika pişirilir. Pişen pilav iki bölüme yarılır. Bir bölümüne havuç rendesi, diğer bölüme ise doğranmış yeşillikler karıştırılır. Servis tabağına çember yerleştirilerek alt kısma havuçlu pilav üzerine pişmiş et ve onun üzerine de yeşillikli pilav dökülerek şekilli olarak çemberden çıkarılır. Kuş üzümüyle süslenir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder