ekrana gelen İyi Fikir Programı, bugün Giresun mutfağından tariflerle, yayınlandıktan hemen sonra burada..
KIRIM BAKLAVASI
Malzemeler:
- 1 kg un
- 2 yumurta
- 1 paket margarin
- tuz
- su
Şerbeti İçin:
-2 bardak şeker
- 2 bardak su
Üzeri için:
- 200 gr ceviz
Hazırlanışı:
Un, yumurta, margarin tuz ve su ile hamur hazırlanıyor. Biraz dinlendirildikten sonra oklava yardımıyla hamur bezesi açılıyor. Açma işlemi bittikten sonra oklavanın üzerinde sarılı halde bulunan hamur yufkasının arasından şekli bozulmadan oklava çıkarılıyor. Rulo halinde oklavadan çıkan hamur verev olarak bir parmak kalınlığında kesiliyor ve kızgın yağda kızartlıyor.kızaran baklavalar sıcak şerbete atılıyor.üzerine ceviz serpilerek servis yapılıyor.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder