05 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Giresun Pidesi Tarifi



5 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 5 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı Giresun pidesi



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
 
GİRESUN PİDESİ
 
Malzemeler:
  • Hamuru İçin;
  • 6 su bardağı un
  • 2 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kıymalı Harcı İçin;
  • 500 gram dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • yarım bardak su
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Peynirli İç Harcı İçin;
  • 250 gram beyaz peynir
  • 250 gram tel peynir
  • 4 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz

  • Hazırlanışı:
    Kuru maya, un, tuz, toz şeker ve aldığı kadar ılık su ile ekmek hamuru kıvamında hamur yoğurulur. İç harçları hazırlanana kadar dinlendirilir. Sıvı yağında kıyma kavrulur. Yarım bakdak su ilave edilir. Ocağın altı kapatılır. İçerisine yemeklik doğradığınız soğanlar ve Baharatları da eklenip kıymalı iç harcı hazırlanır. Beyaz peynir ve tel peyniri ufaltılır. Yumurta ve doğranmış maydanoz ile harmanlanıp peynirli iç harcı hazırlanır. Dinlenen hamurdan bezeler alınır. Merdane ile uzunca açılan hamurun içine isteğe bağlı olarak kıymalı ya da peynirli harç konur. Kıymalı harç konursa hamur kapatılmalıdır. Peynirli harç konulursa üstü açık kalmalıdır.Tepsiye dizilip en yüksek derecede önceden ısıtılmış fırına verilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağ eritmeden gezdirilir. Afiyet olsun 


    PAYLAŞ
      Blogger Yorumla
      Facebook Yorumla

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    }