Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
VİŞNELİ KEDİ DİLİ TATLISI
MALZEMELER:1 paket kedidili bisküvi 1 su bardağı sütKREMASI İÇİN: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 poşet köpürtülmüş şantiSOSU İÇİN: 400 gr vişne 5 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı nişasta 2 su bardağı suHAZIRLANIŞI: Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına kedidili bisküvileri diziyoruz. Üzerine kaşıkla soğuk süt dökerek ıslatıyoruz. Üzerine kremayı döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Krema soğuyunca üzerine köpürtülmüş şantiyi koyup üzerini spatulayla düzeltiyoruz. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıyoruz. Küçük bir tencereye vişneyi, toz şekeri ve suyu koyuyoruz. Pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca nişastayı suyla eritip tencereye döküyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Sosumuzu soğumaya bırakıyoruz. Sosumuz soğuyunca tatlının üzerine döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder