Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
PAPATYA POĞAÇA
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 şişe maden suyu
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Tuz
İçi İçin:
- Sucuk
- Örgü peynir
- Beyaz peynir
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- Tane haşhaş
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu ve mayasını döküyoruz. Harmanlıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Maden suyunu döküyoruz, yumurta akını ve yoğurdu koyuyoruz. Ortadaki malzemeleri karıştırıp unla yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuzu özleşene kadar 3-4 dakika yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
İç harcı için, beyaz peyniri karıştırma kabına eziyoruz. Örgü peyniri doğrayıp içine katıyoruz. Sucuğu da minik küp şeklinde doğruyoruz. Hamurdan önce portakal büyüklüğünde bir parça koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz, hamurun üzerine de un serpiyoruz ve merdaneyle, kalıbın zemini büyüklüğünde açıyoruz. Tart kalıbımızı yağlıyoruz ve içine açtığımız hamuru seriyoruz. Kalan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Tezgaha un serpiyoruz, hamurlara elimizle bastırarak hafif büyütüyoruz. İçine iç harcımızdan koyuyoruz ve hamuru iç harcın üzerine kapatıyoruz. Kapanma kısmını büzdükten sonra yuvarlıyoruz, üzerine hafif basıyoruz. Tart kalıbının kenarlarına hazırladığımız hamurları diziyoruz. Ortasına da kalan iç harcımızı koyuyoruz ve biraz bastırarak düzeltiyoruz. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, haşhaş serpiyoruz. Oda ısısında mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder