15 Şubat 2015 5 Çayı Portakallı Pasta Tarifi



15 şubat 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı portakallı pasta tarifi, portakallı pasta nasıl yapılır




Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın  hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.

PORTAKALLI PASTA
 
Malzemeler:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Arası İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 50 gram tereyağı
- 2 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Keki Islatmak İçin:
- 2 su bardağı portakal suyu
Üzeri İçin:
- 5 adet yumurta akı
- 140 gram pudra şekeri
- Yarım yemek kaşığı limon suyu
- 1 tutam tuz

Hazırlanışı:
- Kek için şeker ve yumurta köpürene kadar çırpılır
- Sıvı malzemeler eklenip karıştırılır
- Kuru malzemeler ve portakal kabuğu rendesi de eklenip kek hamuru spatula ile karıştırılır
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba yayılan kek hamuru 160 derece sıcak fırında 45-50 dakika pişirilir
- Pişen kek fırından alınıp soğumaya bırakılır
- Pastanın dışı için yumurta akı ve pudra şekeri krema kıvamını alana kadar çırpılır
- Tuz ve limon suyu eklenip tekrar çırpılır
- Ara kreması için tüm malzemeler ocağa alınıp kıvamını alana kadar pişirilir
- Pişen kremaya ocaktan alnıp tereyağı, portakal kabuğu rendesi ve vanilya eklenip tekrar ocağa alnır eriyene kadar karıştırılır
- Krema soğuyunca dolaba kaldırılıp dinlenmeye bırakılır
- Pandispanya enine ikiye ayrılıp portakal suyu ile ıslatılır
- Krema tabanın üzerine yayılıp diğer kekte üstüne kapatılır
- Dışı kaplama ile pasta kaplanıp pasta pürmüz ile yakılır

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}