Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
PORTAKALLI PASTA
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Arası İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 50 gram tereyağı
- 2 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Keki Islatmak İçin:
- 2 su bardağı portakal suyu
Üzeri İçin:
- 5 adet yumurta akı
- 140 gram pudra şekeri
- Yarım yemek kaşığı limon suyu
- 1 tutam tuz
Hazırlanışı:
- Kek için şeker ve yumurta köpürene kadar çırpılır
- Sıvı malzemeler eklenip karıştırılır
- Kuru malzemeler ve portakal kabuğu rendesi de eklenip kek hamuru spatula ile karıştırılır
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba yayılan kek hamuru 160 derece sıcak fırında 45-50 dakika pişirilir
- Pişen kek fırından alınıp soğumaya bırakılır
- Pastanın dışı için yumurta akı ve pudra şekeri krema kıvamını alana kadar çırpılır
- Tuz ve limon suyu eklenip tekrar çırpılır
- Ara kreması için tüm malzemeler ocağa alınıp kıvamını alana kadar pişirilir
- Pişen kremaya ocaktan alnıp tereyağı, portakal kabuğu rendesi ve vanilya eklenip tekrar ocağa alnır eriyene kadar karıştırılır
- Krema soğuyunca dolaba kaldırılıp dinlenmeye bırakılır
- Pandispanya enine ikiye ayrılıp portakal suyu ile ıslatılır
- Krema tabanın üzerine yayılıp diğer kekte üstüne kapatılır
- Dışı kaplama ile pasta kaplanıp pasta pürmüz ile yakılır
0 yorum:
Yorum Gönder