Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
KALIPTA SUCUKLU PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:
- 4,5 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 100 gr. tereyağı
- 1 tutam dereotu ( çok ince kıyılmış )
- tuz
- su
İçi için:
- Kaşar peyniri
- sucuk
Yapılışı:
- Un,dereotu, tuz karıştırılıp karıştırma kabına alınır ve ortası havuz gibi açılır,
- Ortasına maya süt, zeytinyağı, tereyağı biraz ılık su ile eritilir,
- Ilık su yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamından yumuşak bir hamur elde edilir,
- Hamur mayalanmaya bırakılır,
- Poğaça hamuru yağlanmış kek kalıbına yerleştirilir,
- Hamur yuvarlanır ve ortasından delik açılır kalıbın ortasına geçsin diye, hamur kalıba yerleştirilir,
- Pişince kalıptan poğaça ters çevrilir ve sucuk dilimleri poğaçaya batırılır ve kaşar peyniri eklenip tekrar fırına verilir,
- Sucuklar kızarana kaşar eriyene kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder