ekrana gelen İyi Fikir Programı, bugün Giresun mutfağından tariflerle, yayınlandıktan hemen sonra burada..
KEKLİ BAKLAVA TARİFİ
Malzemeler:
Kek İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz ceviz
- Kabartma tozu
- 30 adet baklava yufkası
- Kakao
- 250 gram tereyağı
Şerbet İçin:
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
- Şerbet için su ve şeker kaynamaya bırakılır
– Kaynayan şerbet limon suyu eklenip biraz daha kaynatılıp ocaktan alınır
– Yumurta ve şeker çırpılır
– Un, ceviz ve diğer malzemeler eklenip kıvamını alana kadar çırpılır
– Yağlı tepsiye 15 kat baklava yufkası araları sıcak erimiş tereyağı ile yağlanarak döşenir
– Üstüne kek hamuru dökülüp kenarlarda 1 parmak boş kalacak şekilde yayılır
– Kalan 15 kat yufkada araları yağlanarak döşenip kenarları bıçak yardımı ile içe katlanır
– Ortasına kase koyulup yuvarlak kesilir
– Kenarları havuç dilimi yapılır
– Kekli baklavanın üzerine tereyağı gezdirilip 180 derece fırında kızarana kadar yarım saat pişirilir
– Pişen sıcak keke soğuk şerbet verilir
0 yorum:
Yorum Gönder