Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
150 gram beyaz peynir
150 gram kaşar peyniri
2 kırmızı biber
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Hazırlanışı:
PEYNİRLİ MİDYE BÖREK
Malzemeler:
3 yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
150 gram beyaz peynir
150 gram kaşar peyniri
2 kırmızı biber
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Hazırlanışı:
Yufkalar üst üste koyulup 6 üçgen parçaya kesilip toplam 18 parça elde edilir. Üçgen şeklindeki yufkanın sivri ucundan başlayıp pili pili yaparak tamamı büzülür. Fiyonk gibi olunca iki ucunu ortada birleştirilir. Kırmızı biberi, beyaz peyniri ve kaşar peyniri parmak gibi doğranır. Büzülen yufkanın üzerine bir kaşar, bir beyaz peynir bir de kırmızı biber koyulur. Harcı koyduğumuz yerden başlayarak rulo şeklinde sarılıp sarılan kısmı alt tarafa bakacak, üstü kat kat gözükecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine önce eritilmiş tereyağı, sonra yumurta sarısı sürülür. Üzerine susam ve çörek otu serpilir. 180 derece fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder