Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
ACEM PİLAVI
Malzemeler:
- 1 kilo kuzu iri doğranmış et
- 2 kilo havuç
- 4 bardak pirinç
- 1,5 bardak tuzsuz badem
- 1 çay bardağı Antep fıstığı
- 5 adet soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Et su ile düdüklü tencerede haşlanır
- Haşlanan et yağda kavrulur
- Salatası için havuç rendelenir
- Su, nane, tuz, pul biber, ve sumak ekşisi eklenip karıştırılır
- Pilav için havuçlar kibrit şeklinde doğranır
- Doğranmış soğan, tereyağı, sıvı yağ kavrulur
- Havuç eklenip yumuşayana kadar kavrulur
- Havucun yarısı alınıp sunum için ayrılır
- Et suyu ve tuz eklenip karıştırılır
- Pirinç eklenip kapağı kapalı pişmeye bırakılır
- Badem ve Antep fıstığı yağda kavrulur
- Pilav servis tabağına alınıp, et, havuç, badem ve fıstık ile servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder