03 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Tosunum Böreği Tarifi



3 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 3 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, muska tatlısı tarifi, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı tosunum böreği tarifi





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
TOSUNUM BÖREĞİ
 

Malzemeler:
- 6 su bardağı un
- Su
- Tuz
İçi için:
- 250 gram haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı böbrek yağı
- 2 adet soğan
- 2 su bardağı mercimek
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
Hazırlanışı:
-  Yumuşak hamur yoğrulup ıslak bezle kapatılıp yarım saat dinlenmeye bırakılır
- Haşhaş, sıvı yağ, tereyağı ve iç yağ haşhaş eriyene kadar ocakta kavrulur
- Hamur 3 bezeye ayrılıp un yardımı ile açılır
- Haşhaşlı harç hamura sürülüp kenarlardan çekilerek inceltilir
- Yufka bıçak ile şeritler halinde kesilip şeritlerden biri rulo yapılır
- Diğer şeritlerde ilk ruloya sarılıp top hamur yapılır
- Top hamurun dışı haşhaş ile kaplanır
- Diğer yufkalarda bu şekilde yapılıp dolapta dinlenmeye bırakılır
- Soğan doğranıp yağ ile kavrulur
- Haşlanmış mercimek ve diğer malzemelerde eklenip soğumaya bırakılır
- Dinlenen hamurlar açılıp kare kesilir
- İç harç koyulup börekler kenarları üste katlanır
- Katlı kısım aşağı gelecek şekilde tepsiye dizilir
- 210 derce fırında kızaran kadar pişirilir

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}