Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
KAĞIT KEBABI
Malzemeler:
-1 kilo kuşbaşı et
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 250 gram arpacık soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 kaşık kuyruk yağı
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kekik
- Yağlı kağıt
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 250 gram arpacık soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 kaşık kuyruk yağı
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kekik
- Yağlı kağıt
Hazırlanışı:
- Sıvı yağ kızdırılıp etler içine atılır
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar etler sotelenir
- Etlere arpacık soğan eklenip kavrulur
- Soğan kavrulunca küp doğranmış havuç ve patatesler eklenip karıştırılır
- Ocaktan almadan bezelye eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır
- Tuz, karabiber eklenip karıştırılır
- Yağlı kağıtlar kare kesilir
- Kağıtların içine etli harç koyulup kekik, doğranmış domates ve kuyruk yağı eklenip kağıtlar kapatılır
- Tepsiye dizilen kağıt kebaplarının üzerine çizik atılıp tepsiye biraz su koyulur
- 180 derece fırında pişirilir
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar etler sotelenir
- Etlere arpacık soğan eklenip kavrulur
- Soğan kavrulunca küp doğranmış havuç ve patatesler eklenip karıştırılır
- Ocaktan almadan bezelye eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır
- Tuz, karabiber eklenip karıştırılır
- Yağlı kağıtlar kare kesilir
- Kağıtların içine etli harç koyulup kekik, doğranmış domates ve kuyruk yağı eklenip kağıtlar kapatılır
- Tepsiye dizilen kağıt kebaplarının üzerine çizik atılıp tepsiye biraz su koyulur
- 180 derece fırında pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder