Hafta içi her gün 12:50'de kanaltürk ekranlarında yayınlanan kadın programı Derya'nın Dünyası tarifleri yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
GÜVEÇTE ZEYTİNLİ VE FISTIKLI TAVUK
Malzemeler:
2 adet kemiksiz tavuk budu
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı kaju fıstık
1 kahve fincanı yeşil zeytin
3-4 diş sarımsak
15 adet arpacık soğan
1 adet sarı biber ( Kuşbaşı doğranmış )
1 adet kırmızı biber ( Kuşbaşı doğranmış )
10 adet kiraz domates ( ikiye bölünür)
1 su bardağı krema
Taze kekik
Taze biberiye
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
- Tavuklar kuşabaşı doğranır,
- Tavuklar baharatlar, zeytinyağı ile harmanlanır ve 1 saat bekletilir,
- Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyulur arpacık soğanlar eklenir kavrulur,
- Üzerine sarımsak, biberler katılır kavrulur,
- Zeytin de eklenir karıştırılır,
- Tavuklar eklenir rengi değişene kadar kavrulur ve krema katılıp kaynatılır ve güveçlere koyulup üzerine kıyılmış kajular serpilir 200 derece fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder