15 Ocak 2015 TRT1 İyi Fikir İzle 15.01.2015 İyi Fikir Tarifleri



15 Ocak 2015 TRT1 İyi Fikir İzle 15.01.2015 - İyi Fikir Tarifleri,15.01.2015 trt1 iyi fikir tek parça full izle ,trt1 iyi fikir programı yemek tarifleri 15.01.2015, iyi fikir programında bugün ne yapıldı, iyi fikir Siirt yemekleri, iyi fikir ekşili arap dolması tarifi,iyi fikir oruk tarifi, içli köfte tarifi, iyi fikir sarımsaklı kavurmalı köfte tarifi








muhteşem tariflerle ekrana gelen İyi Fikir Programı tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
 
 
EKŞİLİ ARAP DOLMASI
Malzemeler:
 Yarım kilo satır et
- 1 kilo pirinç
- Kuru patlıcan ve biber
- 1 baş soğan
- 5 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz sumak
- 1 çay bardağı sumak suyu
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
 
Hazırlanışı:
- Kuru patlıcan ve biberler kaynar suda 10 dakika haşlanır ve süzülür
- İçi için soğan ve biber doğranır
- Islatılmış pul biber, sumak, salça ve tüm malzemeler karıştırılır
- Patlıcan ve biberler doldurulur
- Ağızları domates veya birbirine geçirilerek kapatılır
- Doldurulan ekşili Arap dolmaları tencereye dizilir
- Sumak suyu için sunmak 3-4 saat suda bekletilir
- Üzerine su, sıvı yağ ve sumak suyu eklenir kapağı kapatılır
- Kısık ateşte pişmeye bırakılır.

ORUK TARİFİ

Malzemeler:
 - 1 kilo ince bulgur
- 2 baş kuru soğan
- Yarım kilo yağlı kıyma
- 1 kaşık reyhan
- 1 kaşık pul biber
- Kara biber
- Tuz


Hazırlanışı:
- Bulgur sıcak su ile ıslatılır ve yumuşamaya bırakılır
- Soğan ve kıyma kavrularak üzerine tuz, reyhan, pul biber, karabiber eklenir ve soğumaya bırakılır.
- Oruk hamuru güzelce yoğrulur.
- Yoğrulan hamurdan parçalar alınır elle açılarak içine kavrulmuş kıyama doldurulur  ve köfte şekli verilir.
- Kızgın yağda kızartılır.


SARIMSAKLI KAVURMALI KÖFTE
 
Malzemeler:
 - 1 kilo ince bulgur (sever kitel)
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 500 gram kavurma
- 1 baş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
 
Hazırlanışı:
- Bulgur sıcak su ile ıslatılır ve yumuşamaya bırakılır
- Yumuşayan bulgur güzelce 8 dakika yoğrulur
- Yoğrulan bulgurlu hamur el ile açılır ve bardak ile kesilir
-  Hamurlara el ile biraz bastırılır ve kaynayan tuzlu suda haşlanır
- Haşlanan hamur servis tabağına alınır
- Üzerine kavurma,sarımsak, pul biber ve en son köftenin haşlandığı su eklenir servis edilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}