muhteşem tariflerle ekrana gelen İyi Fikir Programı tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
EKŞİLİ ARAP DOLMASI
Malzemeler:
Yarım kilo satır et
- 1 kilo pirinç
- Kuru patlıcan ve biber
- 1 baş soğan
- 5 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz sumak
- 1 çay bardağı sumak suyu
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber

- Kuru patlıcan ve biber
- 1 baş soğan
- 5 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz sumak
- 1 çay bardağı sumak suyu
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
Hazırlanışı:
- Kuru patlıcan ve biberler kaynar suda 10 dakika haşlanır ve süzülür- İçi için soğan ve biber doğranır
- Islatılmış pul biber, sumak, salça ve tüm malzemeler karıştırılır
- Patlıcan ve biberler doldurulur
- Ağızları domates veya birbirine geçirilerek kapatılır
- Doldurulan ekşili Arap dolmaları tencereye dizilir
- Sumak suyu için sunmak 3-4 saat suda bekletilir
- Üzerine su, sıvı yağ ve sumak suyu eklenir kapağı kapatılır
- Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
ORUK TARİFİ
Malzemeler:
- 1 kilo ince bulgur
- 2 baş kuru soğan
- Yarım kilo yağlı kıyma
- 1 kaşık reyhan
- 1 kaşık pul biber
- Kara biber
- Tuz
Hazırlanışı:
- Bulgur sıcak su ile ıslatılır ve yumuşamaya bırakılır
- Soğan ve kıyma kavrularak üzerine tuz, reyhan, pul biber, karabiber eklenir ve soğumaya bırakılır.
- Oruk hamuru güzelce yoğrulur.
- Yoğrulan hamurdan parçalar alınır elle açılarak içine kavrulmuş kıyama doldurulur ve köfte şekli verilir.
- Kızgın yağda kızartılır.
SARIMSAKLI KAVURMALI KÖFTE
- 1 kilo ince bulgur (sever kitel)
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 500 gram kavurma
- 1 baş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 500 gram kavurma
- 1 baş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
Hazırlanışı:
- Bulgur sıcak su ile ıslatılır ve yumuşamaya bırakılır- Yumuşayan bulgur güzelce 8 dakika yoğrulur
- Yoğrulan bulgurlu hamur el ile açılır ve bardak ile kesilir
- Hamurlara el ile biraz bastırılır ve kaynayan tuzlu suda haşlanır
- Haşlanan hamur servis tabağına alınır
- Üzerine kavurma,sarımsak, pul biber ve en son köftenin haşlandığı su eklenir servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder