Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
HUMUS PAÇASI
Malzemeler:
- 2 bardak haşlanmış nohut
- 1 su bardağı tahin
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kaşık zeytin yağı
- 4 diş sarımsak
- 5 adet limon suyu
- 3 dilim kızarmış ekmek
- Yeterince sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
Süslemek İçin:
- Kimyon ve pul biber
Hazırlanışı:
- Haşlanmış nohut, tahin, kimyon robotta püre olana kadar çekilir
- Kıvamını ayarlamak için su eklenir
- Limon suyu, dövülmüş sarımsak, tuz eklenip karıştırılır
- Servis tabağına alınan humus kızarmış kare kare ekmek, maydanoz, pul biber ve karabiber ile servis edilir.
KOFİK DOLMASI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 bağ kuru patlıcan
- 1 bağ kuru biber
- 4-5 adet kemikli pirzola
- 750 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1,5 yemek kaşığı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 bağ kuru biber
- 4-5 adet kemikli pirzola
- 750 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1,5 yemek kaşığı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
Hazırlanışı:
- Kuru biber ve patlıcanlar kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır, süzülür- İç harç için doğranmış soğan, sarımsak ve tüm malzemeler eklenip güzelce yoğrulur
- Et salça ve yağ ile kavrulur
- Kuru patlıcan ve biberler doldurulur ve etin kızartıldığı tencereye dizilir
- Kaynar su eklenip kontrol edilerek ve gerekirse su eklenerek pişmeye bırakılır
- Zeytin yağı, nar ekşisi, sarımsak, nane ile sos yapılır
- Ocaktan almaya yakın sosu verilir ve 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
HARPUT KÖFTESİ
Malzemeler:
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- 1 tutam taze reyhan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tere yağı
- 1 bardak su
- 2 su bardağı et suyu
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- 1 tutam taze reyhan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tere yağı
- 1 bardak su
- 2 su bardağı et suyu
Hazırlanışı:
- Soğan robotta çekilir.- Köfte hamuru için tüm malzemeler karıştırılır ve su yardımı ile yoğrulur.
- Yoğrulan hamurdan parçalar alınır ve yuvarlak yapılır.
- Baş ve işaret parmağının arasına alınıp diğer el ile çevrilerek şekil verilir.
- Sos için yağ ve salça kavrulur.
- Kavrulan salçaya su eklenip kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan suya tuz atılır ve köfteler haşlanır.
- Harput köfte suyu ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder