15 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Tarifleri- 15 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı İzle



15 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 ocak nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, muska tatlısı tarifi, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı humus paçası tarifi, nurselin mutfağı kofik dolması tarifi, nurselin mutfağı Harput köftesi tarifi






Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

HUMUS PAÇASI

Malzemeler:
- 2 bardak haşlanmış nohut
- 1 su bardağı tahin
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kaşık zeytin yağı
- 4 diş sarımsak
- 5 adet limon suyu
- 3 dilim kızarmış ekmek
- Yeterince sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
Süslemek İçin:
- Kimyon ve pul biber

Hazırlanışı:
- Haşlanmış nohut, tahin, kimyon robotta püre olana kadar çekilir
- Kıvamını ayarlamak için su eklenir
-  Limon suyu, dövülmüş sarımsak, tuz eklenip karıştırılır
- Servis tabağına alınan humus kızarmış kare kare ekmek, maydanoz, pul biber ve karabiber ile servis edilir.

KOFİK DOLMASI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 bağ kuru patlıcan
- 1 bağ kuru biber
- 4-5 adet kemikli pirzola
- 750 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1,5 yemek kaşığı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
 
Hazırlanışı:
- Kuru biber ve patlıcanlar kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır, süzülür
- İç harç için doğranmış soğan, sarımsak ve tüm malzemeler eklenip güzelce yoğrulur 
- Et salça ve yağ ile kavrulur 
- Kuru patlıcan ve biberler doldurulur ve etin kızartıldığı tencereye dizilir
- Kaynar su eklenip kontrol edilerek ve gerekirse su eklenerek pişmeye bırakılır
- Zeytin yağı, nar ekşisi, sarımsak, nane ile sos yapılır
- Ocaktan almaya yakın sosu verilir ve 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.

HARPUT KÖFTESİ
Malzemeler:
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- 1 tutam taze reyhan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tere yağı
- 1 bardak su
- 2 su bardağı et suyu
 
Hazırlanışı:
- Soğan robotta çekilir.
- Köfte hamuru için tüm malzemeler karıştırılır ve su yardımı ile yoğrulur.
- Yoğrulan hamurdan parçalar alınır ve yuvarlak yapılır.
- Baş ve işaret parmağının arasına alınıp diğer el ile çevrilerek şekil verilir.
- Sos için yağ ve salça kavrulur.
- Kavrulan salçaya su eklenip kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan suya tuz atılır ve köfteler haşlanır.
- Harput köfte suyu ile servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}