Saç Uzatan Kür



saç bakımı, saç maskeleri, saçların hızlı uzaması için maske, saç uzatan maske, kepek maskesi, saç uzatma işlemi, saç dökülmesine engel,
 
 
Saçın hızlı uzaması için malzemeler;
Yoğurt
Yumurta
Limon suyu
Kına


Kına, yumurta, yoğurt, ve limon suyuyla yoğun bir hamur hazırlayın.Hazırladığınız bu hamuru tüm saçınıza ve saç derinize masaj yaparak sürün.Bir saat sonra şampuanlayın.

Saçlarınızın kına rengi almasına engel olmak için;

Kınayı normal suyla hazırlayıp, birkaç kat gazete üzerine yayarak kurutun (altındaki yüzeye rengini vermemesi için naylon serin ve rengini vermesini bekleyin. (2-3 gün vaktinizi alması muhtemeldir bu kurumanın.)


Maske 2

1 yemek kaşığı çörek otu ve susam otu

1 yumurta sarısı


Malzemeleri iyice karıştırıp saçınıza masaj yaparak sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Sonra saçlarınızı ılık su ile güzelce durulayın. Haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

 

Maske 3

Yarım avokadoyu çatal ile iyice ezin. İçine bir çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir çorba kaşığı soya yağı katıp iyice karıştırdıktan sonra saç diplerine iyice yedirerek sürün. Daha sonra başınıza önce mutfakta kullandığınız streç filmden bir kat sarın onun üzerine de ılık havlu sarıp 1 saat bekleyin. Son olarak saçınızı yıkayıp durulayın. (Haftada 1)

Maske 4

10 Gram Entele Otu,

1 Şişe Badem Yağı,

1 Şişe Bepanthene,

1 Adet Saç Bonesi,

Saçlarımızı güzel şekilde yıkayarak temizliyoruz. Aktardan aldığımız 10 gram entele otunu bir kahve cezvesinin 4/3 ünü suyla doldurup içerisine atıyoruz ve kaynatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz. Aktardan aldığınız badem yağı ve bepanthene’i entele otu suyuyla karıştırarak saç diplerimize masaj yaparak uyguluyoruz. Başınıza bir bone takarak 20 dakika fön makinası ile kurutuyorsunuz. Fön işlemi bittikten sonra 10 dakika daha bekleyin ve boneyi çıkarıp saçlarınızı yıkayın.

 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}